انزال زودرس زمانی اتفاق میافتد که مرد به ارگاسم میرسد و در حین مقاربت زودتر از چیزی که دوست دارد به انزال میرسد. انزال زودرس یک مشکل رایج است که 30٪ تا 40٪ از مردان را تحت تأثیر قرار می دهد. اما علت انزال زودرس چیست؟
علل بروز زودانزالی عبارتند از مشکلات فیزیکی، عدم تعادل مواد شیمیایی بدن و عوامل عاطفی/روانی. با ما در این نوشتار همراه باشید تا با دلایل زودانزالی در مردان آشنا شوید.
بررسی اجمالی: انزال زودرس چیست؟
انزال زودرس نوعی اختلال عملکرد جنسی است. این اختلال زمانی رخ می دهد که مرد به ارگاسم می رسد و منی را زودتر از آنچه که خود یا شریک زندگی اش میخواهد آزاد می کند. در واقع انزال اغلب قبل یا کمی بعد از دخول در حین مقاربت اتفاق می افتد. انزال زودرس می تواند یک تجربه ناامید کننده برای شما و شریک جنسی شما باشد و لذت زندگی جنسیتان را کاهش بدهد. با این حال، خبر خوب این است که معمولاً قابل درمان است.
انزال زودرس چقدر شایع است؟
بین 30 تا 40 درصد از مردان در مقطعی از زندگی خود دچار انزال زودرس می شوند. به گفته انجمن اورولوژی آمریکا، انزال زودرس شایع ترین نوع اختلال عملکرد جنسی در مردان است. از هر پنج مرد بین 18 تا 59 سال، یک نفر از بروز زود انزالی رنج میبرد.
چه بازه زمانی از نظر پزشکی انزال زودرس مردان را تعریف می کند؟
اگر چه تعریف انزال زودرس متفاوت است، انجمن اورولوژی آمریکا انزال را به عنوان “زودرس” تعریف می کند اگر زودتر از زمان مطلوب رخ دهد.بدین معنا که اگر انزال مرد قبل یا مدت کوتاهی پس از دخول رخ دهد، فرد دچار زودانزالی یا انزال زودرس است. انجمن روانپزشکی آمریکا سه سطح (خفیف، متوسط، شدید) را بر اساس زمان انزال تعریف میکند که خفیف آن کمتر از یک دقیقه است. بسیاری از پزشکان زودرس بودن انزال را به عنوان انزال در یک دقیقه پس از شروع رابطه جنسی تعریف می کنند. با وجود نظرات حرفهای، احساسات شما در مورد اینکه چه چیزی زودرس است نیز در نظر گرفته می شود.
مطلب مرتبط: درمان زود انزالی با خمیر دندان: آیا چنین درمانی برای انزال زودرس ممکن است؟
علت انزال زودرس چیست؟
عوامل فیزیکی، شیمیایی و عاطفی/روانی باعث انزال زودرس می شوند و از دلایل زودانزالی هستند.
مشکلات فیزیکی و شیمیایی عبارتند از:
۱. ابتلای فرد به اختلال نعوظ
۲ مشکل هورمونی در سطح اکسی توسین که در عملکرد جنسی مردان نقش دارد. سایر سطوح هورمونی که در عملکرد جنسی نقش دارند عبارتند از هورمون لوتئینه کننده (LH)، پرولاکتین و هورمون محرک تیروئید (TSH).
۳. سطوح پایین سروتونین یا دوپامین، مواد شیمیایی در مغز که در میل و هیجان جنسی نقش دارند.
۴. آلت تناسلی که به تحریک حساسیت بیشتری دارد.
علت عاطفی یا روانی انزال زودرس عبارتند از:
۵. اضطراب عملکرد. ممکن است به دلیل شرم حضور یک شریک جدید، اضطراب از رابطه جنسی مجدد پس از یک دوره طولانی نبود آن، عدم اعتماد به نفس، احساس گناه، هیجان یا تحریک بیش از حد یا دلایل دیگر باشد.
۶. استرس.
۷. مشکلات رابطه.
۸. افسردگی.
آیا انزال زودرس علائم دیگری دارد؟
خیر. تنها علامت انزال زودرس خود این بیماری است.
تشخیص و آزمایشات برای یافتن علت انزال زودرس
اگر زود انزالی مکرر دارید، یا اگر زود انزالی باعث اضطراب یا افسردگی شما می شود و رابطه شما را تحت تاثیر قرار می دهد، وقت ملاقات با متخصص اورولوژی بگیرید.
اورولوژیست شما معاینه را با پرسش در مورد تجربیات جنسی شما آغاز می کند. احتمالاً از شما این سوالات را میپرسد:
– چه مدت است که این مشکل را دارید؟
– در چه شرایطی اتفاق افتاده است؟
– هر چند وقت یکبار اتفاق می افتد؟
– آیا انزال زودرس در هر بار رابطه جنسی اتفاق می افتد؟
– آیا با همه شرکای جنسی این اتفاق می افتد؟
– آیا انزال زودرس هنگام خودارضایی اتفاق می افتد؟
– آیا در حفظ نعوظ مشکل دارید؟
هرچند این سوالات شخصی هستند، ماما هم است که شما صادقانه به اورولوژیست خود پاسخ دهید تا بتواند به بهترین شکل علت انزال زودرس را تشخیص دهد.
اورولوژیست شما همچنین در مورد سایر اختلالات پزشکی که ممکن است داشته باشید، سوال میکند. هر دارویی از جمله داروهای بدون نسخه، مکمل ها و محصولات گیاهی که مصرف میکنید نیز اهمیت دارند. او همچنین از شما در مورد مصرف الکل و مواد مخدر سوال میکند.
آیا برای تشخیص زود انزالی به آزمایش نیاز است؟
برای تشخیص زودانزالی آزمایشهای آزمایشگاهی معمولاً مورد نیاز نیستند، مگر اینکه ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما مشکوک باشد که یک مشکل بهداشتی زمینهای وجود دارد. در این صورت ممکن است برای شما آزمایش تجویز کند.